top of page
Abstract Lines

המשך קריאה

האמת על טכנולוגיית ה-Reality Capture

כמו כל טכנולוגיה חדשה, כך גם טכנולוגיית ה-Reality Capture סובלת מסטיגמות שאינן בהכרח נכונות. מאמר זה ינפץ את אותן הסטיגמות ויביא לאור את האמת על טכנולוגיה זו כפי שהיא.

ברחבי העולם, טכנולוגיית ה-Reality Capture סיפקה לפרויקטים רבים הצצה לעתיד. חלפו מזמן הימים של איסוף תנאי האתר באמצעות סרט מדידה, בזבוז של שעות בניסיון להבין את הנתונים ואיסוף ידני של נקודות, נקודה אחר נקודה. Reality Capture נולדה מתוך טכנולוגיות חדשניות קיימות וחדשות, שהתמזגו יחד כדי ליצור דיגיטליזציה של נתוני האתר, מה שמאפשר למשתמשים ליישם מיליוני נקודות נתונים היישר לתוך תהליך העיצוב הדיגיטלי וליצור מודלים תלת מימדיים מקיפים.

טכנולוגיית Reality Capture התפתחה לאמצעי ל"לכידת נתונים" מעבר לתמונות סטטיות שטוחות ודו-ממדיות. כעת, אנו "לוכדים" תעתיקים דיגיטליים (Digital Twin) בתלת מימד, הידועים גם כמציאות דיגיטלית, שהם העתקים של אובייקטים, אנשים או מקומות בעולם הפיזי שנוצרו בצורה דיגיטלית.

מציאות דיגיטלית חכמה (Smart Digital Reality) מביאה איתה אוטונומיה ל-Digital Twin על מנת לשנות את תפקודו ותועלתו. באמצעות טכנולוגיות כמו למידת מכונה ובינה מלאכותית, אנו יכולים ליצור מערכות לצמצום, או אפילו לבטל, התערבות אנושית ולפתח תהליכי עבודה דינמיים המשלבים את הנתונים הנכונים, במקום הנכון ובזמן הנכון.

למרות שזה אולי נשמע טוב מכדי להיות אמיתי, זה לא. משתמשים יכולים למנף נתונים כדי לאפשר אוטונומיה בכל היישומים שלהם כדי לפתור בעיות, להגביר את היעילות, הפרודוקטיביות, האיכות והבטיחות בתעשיות.

עם זאת, ככל שטכנולוגיית Reality Capture התפתחה, היכולות שלה היטשטשו. אז מה נכון ומה לא, אתם שואלים?




מיתוס ראשון: Reality Capture זה מושג אחר לומר סריקת לייזר:

שקר! התפיסה המוטעית הגדולה ביותר היא כי Reality Capture וסריקת לייזר 3D זהות. האמת היא שסריקת לייזר תלת ממדית היא רק חלק אחד מתפיסת המציאות.

הכל התחיל כאשרLeica יצרה את Leica RTC360 3D Reality Capture Solution בשנת 2018. פתרון זה פתח אפשרויות חדשות, במיוחד באתרים מורכבים שבהם היה צורך בייצוג 3D מדויק ומהימן. הפתרון איפשר למשתמשים לתעד וללכוד את הסביבה שלהם בתלת-ממד, וסייע למשתמשים לרשום מראש ולבחון נתוני סריקה ותמונה באופן אוטומטי ישירות באתר. בסך הכל, זה הפך לפתרון מהיר, פשוט לשימוש ומדויק ל-Reality Capture.

יReality Capture נעה במהירות אל העתיד. היא מתקדמת עד כדי כך שהיא יכולה כעת להשיג לכידת נתונים אוטונומית. סדרת Leica BLK היא דוגמה מצוינת, להשגת מציאות דיגיטלית חכמה שחורגת ממה שהטכנולוגיה הצליחה לעשות. בעולם של היום, רחפנים וכלבים רובוטיים נעים בחופשיות וללא גבולות, סורקים ומעבדים נתונים כדי ליצור תוצרים באיכות גבוהה ותובנות מדויקות. בכל אופן שתבחרו לבנות את המציאות הדיגיטלית שלכם, נדרש הרבה יותר מסתם סורק לייזר תלת ממדי כדי להשיג זאת.


מיתוס שני: Reality Capture היא מסורבלת וגסה – לא ניתן לגשת לאזורים לא נגישים:

שקר! לייקה מספקת אנטנות GNSS חכמות, קומפקטיות וקלות משקל לעבודות מיקום מדויק ואמין. Leica GS18 I מכשיר ה- GNSS הראשון בעולם עם יכולת מדידה אלכסונית בשילוב מצלמה למדידה וויזואלית. מכשיר זה מהווה פתרון למשתמשים למדוד נקודות שבעבר היו קשות מדי להשגה מבלי הצורך בציוד נלווה.

ה"I" ב-GS18 I מייצג הדמיה (Imaging) - מכיוון שזהו מכשיר כל כך חזק שהוא מאפשר למשתמשים למדוד בדיוק את מה שהם רואים - ממש כמו בחיים האמיתיים.

מכשירי Reality Capture התפתחו והפכו לניידים עד כדי כך שאפשר אפילו לשאת אותם ביד אחת. סורק הלייזר Leica BLK2GO, למשל, מאפשר למשתמשים לסרוק חללים בתלת מימד תוך כדי הליכה תוך שהם אוחזים במכשיר כמו טלפון נייד. סורק הלייזר Leica BLK2FLY הוא רחפן בעל LiDAR הראשון בעולם, המגיע לאזורים שקודם לכן היה בלתי אפשרי לסרוק. טכנולוגיה מהסוג הזה הולכת ונעשית קטנה יותר, ניידת יותר ומאפשרת למשתמשים לחרוג מגבולותיהם ובכך ליצור יותר הזדמנויות עסקיות.



מיתוס שלישי: משתמשים צריכים לעבור הדרכה מקצועית כדי להשתמש בטכנולוגיה זו:

שקר! טכנולוגיות Reality Capture חדשות הופכות את תהליך איסוף הנתונים פשוט יותר. סורק ה-BLK2GO כל כך קל לתפעול שהוא לא דורש משתמש מיומן שיפעיל אותו. המשתמש לוחץ על כפתור כדי להפעיל אותו, צועד במסלול הרצוי שלו ולוכד מיליוני מדידות מדויקות של המרחב סביבו בתלת מימד – אפילו בחצובה אין צורך, מה שאומר שכמעט כל אחד יכול להשתמש בו.

לעומת זאת, בפרויקטים גדולים במיוחד המשתרעים על פני אלפי מטרים רבועים, שילוב של סורקי לייזר יספק תיעוד הפרויקט בצורה נכונה, מהירה ומדויקת. עובדה זו מאפשרת למנהל הפרויקט להרכיב צוות של מפעילים מיומנים וחסרי ניסיון שכל אחד מהם יעבוד על מכשור בהתאם לכישוריו.

לדוגמה, צוות הפרויקט בקבוצת Changi Airport (CAG) יצר פתרון סריקה ומדידה הכולל Leica ScanStation P40 אחד ושני סורקי BLK360. שילוב זה אומר שבעוד שמפעיל שעבר הכשרה ספציפית מנהל את ה-ScanStation P40 - מפעילים פחות מאומנים יכולים להתמודד עם ה-BLK360s כדי לחסוך בהוצאות ולמקסם משאבים.


מיתוס רביעי: שימוש ב-Reality Capture נעשה בתעשיית הבינוי בלבד:

שקר! למעשה משתמשים חדשים מאמצים את טכנולוגיית ה-Reality Capture במרבית התעשיות מלבד לסקטור הבניה. כוחות משטרה, אדריכלים, סוכני נדל"ן, ממשלות, מפעלים ועוד רבים ממנפים את היתרונות של Reality Capture - וזה רק הולך וגדל.

טכנולוגיית ה-Reality Capture יוצרת מערכות אוטונומיות בלוגיסטיקה, ייצור מזון, קמעונאות ונסיעות. כדי לשים את זה בפרספקטיבה, דמיין שיש לכם העתק דיגיטלי של עצמכם שמודד בגדים מחנויות מקוונות או שימוש ברובוט כגון ספוט של בוסטון דיינמיקס בתור "כלב השמירה" באתר הבנייה שלכם.

תוך זמן קצר נראה שינוי כיצד תעתיקים דיגיטליים (Digital Twins) ישתלבו בחיי היומיום שלנו ושימוש הולך וגובר ב-Reality Capture יהיה דבר שבשגרה.

אנו מזמינים אתכם ליצור איתנו קשר ולראות כיצד נוכל לסייע לכם בטרנספורמציה זו אצלכם בעסק.













Comments


חזור >
bottom of page