top of page
Abstract Lines

המשך קריאה

כיצד להשתמש בטכנולוגיית לכידת מציאות בכל שלב בתהליך הבנייה הכבדה


reality capture technology for each stage of the heavy construction workflow

תעשיית הבנייה הכבדה מכירה היטב את האתגרים הכרוכים בניהול פרויקטים מורכבים, עמידה בלוחות זמנים נוקשים והתמודדות עם תקציבים תובעניים. עם זאת, בשנים האחרונות חלה מהפכה בענף הודות לשימוש בטכנולוגיית לכידת מציאות. גישה חדשנית זו משלבת חומרה ותוכנה שנועדו לשנות את כל שלבי העבודה בבנייה הכבדה. היא מאפשרת לאנשי המדידות בתעשייה לספק מידע מדויק במהירות רבה יותר, מה שמוביל לקבלת החלטות טובה יותר לפני, במהלך ולאחר הבנייה.

במאמר זה נבחן את ההשפעה המשמעותית של טכנולוגיית לכידת מציאות על פני חמישה שלבים עיקריים בפרויקטי בנייה כבדה – משלב התכנון ועד לתחזוקה השוטפת.

היתרונות של טכנולוגיית לכידת מציאות בבנייה כבדה

בכל שלב בתהליך, לכידת מציאות יכולה לשפר את הרווחיות של חברות מדידה. היא קלה יותר לשימוש ומהירה יותר לפריסה בהשוואה לציוד מסורתי, מה שמפחית את שעות העבודה באתר. בנוסף, היא מאפשרת לצוותים קטנים יותר לבצע מדידות, שכן רוב מכשירי לכידת המציאות מיועדים להפעלה על ידי אדם אחד בלבד. שטח הכיסוי בפרק זמן נתון גדל משמעותית, מה שמשפר את היעילות.

שימוש בטכנולוגיה זו מאפשר למדוד וללכוד נתוני תלת-ממד ממרחק. מעבר ליתרון הבטיחותי (לכידה מאזור בטוח), הדבר חוסך בעלויות ומאפשר מדידה ללא צורך בעבודה מחוץ לשעות הפעילות של האתר. כל היתרונות הללו יחד מגדילים את מספר הפרויקטים שחברת מדידות יכולה לקחת על עצמה.

מיפוי נייד או סריקת לייזר סטטית?

ישנם שני סוגים עיקריים של חומרה ללכידת מציאות:

  1. מיפוי נייד – שימוש בסורקי לייזר ניידים המבצעים סריקה בזמן תנועה.

  2. סריקת לייזר סטטית – סורקים נייחים המותקנים על חצובה.

לכל שיטה יש שימושים ייחודיים בשלבים שונים בתהליך הבנייה הכבדה. מיפוי נייד מתאים יותר לשטחים גדולים, אך הדיוק מעט נמוך יותר בהשוואה לסריקה סטטית. למשל, בפרויקטי בניית כבישים, היתרונות של מיפוי נייד מתעצמים ככל שהמרחק גדול יותר. לעומת זאת, כאשר יש צורך בדיוק מילימטרי, עדיף להשתמש בסורק סטטי.

1. תכנון ולכידת נתונים: חשיפת תנאי האתר

ידע מדויק על תנאי האתר הוא קריטי לפני תחילת פיתוח של מבנים תת-קרקעיים ועל-קרקעיים. מדידות מוקדמות מאפשרות לבצע חישובים לתכנון לוגיסטי, לחסוך בהוצאות ולמנוע טעויות יקרות. טכנולוגיית לכידת מציאות כמו סריקות לייזר תלת-ממדיות או פוטוגרמטריה מבוססת רחפנים מאפשרת לכידת נתונים מפורטים ומדויקים של הסביבה הקיימת.

פתרונות כוללים:

  •   סורק לייזר נייד ואלחוטי, המאפשר לכידה מהירה של תנאי האתר Leica BLK2GO .

  •   רחפן סורק אוטונומי המייצר ענן נקודות תלת-ממדי תוך כדי טיסה Leica BLK2FLY

  •   אפליקציה ניידת (Leica Cyclone FIELD 360) המקשרת בין לכידת נתונים בשטח לסורק RTC360.

  • תוסף CAD המאפשר עבודה ישירה עם נתוני לכידת מציאות בתוך מערכות תכנון שונות Leica CloudWorx .

2. הערכה ותכנון: עיבוד נתונים לחישובים מדויקים

לאחר לכידת הנתונים, יש צורך לעבד אותם באמצעות תוכנות מתקדמות כדי להפיק הערכות מדויקות ותחזיות. שילוב אלגוריתמים מתקדמים מאפשר לחלץ מידע קריטי כגון מידות, כמויות חומרים ויחסים מרחביים. כך, חברות בנייה יכולות לייצר תחזיות מדויקות יותר ולמנוע חריגות תקציביות.

פתרונות כוללים:

  • תוכנה לעיבוד נתוני סריקה והצבתם על גבי קואורדינטות בעולם האמיתי Leica Cyclone REGISTER 360 PLUS .

  • מאפשרת חישובי נפח, יצירת חתכים והשוואה בין מדידות תכנון לביצוע בפועל Leica Cyclone 3DR .

3. הכנה והיערכות: שיפור תכנון העבודה באתר

בשלב ההיערכות וההכנה, מודדים מתמקדים בתכנון משאבים, חומרים וציוד הדרושים לפרויקט. הנתונים שנלכדו בשלבים המוקדמים יכולים לשפר משמעותית את תכנון העבודה.

פתרונות כוללים:

  • פלטפורמה לניהול ושיתוף נתוני מדידה המאפשרת תצוגה אחידה לכל בעלי העניין Leica Cyclone ENTERPRISE .

4. בנייה וביצוע: מעקב אחר התקדמות ואבטחת איכות

לכידת מציאות היא כלי חשוב בשלב הביצוע, שכן היא מאפשרת מעקב בזמן אמת אחר התקדמות הפרויקט, הבטחת איכות ותיעוד ביצוע. על ידי השוואת הנתונים המתקבלים עם תוכניות הבנייה, ניתן לזהות בעיות מוקדם ולבצע תיקונים לפני שהן הופכות ליקרות.

פתרונות כוללים:

  • סורק לייזר לטווח ארוך לסריקה מפורטת של אזורים בלתי נגישים Leica ScanStation P50 .

  • מערכת המשפרת דיוק בעבודות עפר, מדידות חיתוך ומילוי, ושכבות ריצוף Leica iCON site .

5. תפעול ותחזוקה: ניטור ארוך טווח לשימור המבנה

לאחר סיום הפרויקט, טכנולוגיית לכידת מציאות מסייעת לתחזוקה וניטור מבנים. על ידי שימוש בסורקים תקופתיים או חיישני IoT, ניתן לוודא את שלמות המבנים וליצור תיעוד דיגיטלי מלא שלהם.

פתרונות כוללים:

  • מערכת מיפוי ניידת ללכידת נתונים של דרכים ומסלולי טיסה במהירות גבוהה Leica Pegasus TRK700 .

  • פלטפורמת ענן לשיתוף נתוני לכידת מציאות ולתצוגה תלת-ממדית של אתרים Reality Cloud Studio .

לסיכום

טכנולוגיית לכידת מציאות משנה את עולם הבנייה הכבדה ומאפשרת תהליכי מדידה חכמים ומדויקים יותר. היא משפרת את תכנון העבודה, מאפשרת מעקב אחר התקדמות הפרויקט, מצמצמת טעויות, ותורמת לניהול נכון של התחזוקה לאורך זמן. ככל שהטכנולוגיה מתפתחת, יותר ויותר חברות בנייה מאמצות אותה ומשדרגות את תהליכי העבודה שלהן.

Comentarios


חזור >
bottom of page