top of page
Abstract Lines

המשך קריאה

אמסנט (Emesent) מפחיתה סיכונים במיפוי מרווחי כרייה תת-קרקעיים באמצעות אוטונומיה

  • tom19533
  • 3 ביוני
  • זמן קריאה 2 דקות

emesent lidar

אמסנט (Emesent) פיתחה טכנולוגיית מיפוי חדשנית למרווחי כרייה, המנצלת את כוחה של הבינה המלאכותית, אוטונומיה מתקדמת והמחשה של נתונים.

באמצעות מערכות מיפוי מתקדמות ופריצות דרך בתחום החקר האוטונומי, אמסנט משנה את הדרך שבה מוקשים ברחבי העולם מתמודדים עם בטיחות, יעילות וקבלת החלטות.

בלב השינוי הזה נמצאת מערכת Hovermap – יחידת מיפוי וליידאר (LiDAR) נישאת, שמיועדת במיוחד לסביבות תת-קרקעיות מאתגרות וללא קליטת GPS, ומותקנת על רחפנים.

עם החידושים האחרונים במערכת Hovermap Autonomy, המופעלת על ידי תוכנת Cortex של Emesent ומנוהלת דרך אפליקציית Commander הידידותית, החברה מציבה רף חדש של חקר אוטונומי בענף המכרות.

סוף לעבודה ידנית?

מיפוי מרווחי כרייה תת-קרקעיים טומן בחובו אתגרים משמעותיים – חוסר יעילות, סיכוני בטיחות, וגישה מוגבלת לסביבות מסובכות.

השיטות המסורתיות מבוססות על מיפוי ידני, מה שמסכן את צוותי המדידה ועלול להוביל לאובדן נתונים קריטיים עקב נקודות עיוורון.

הוברמאפ (Hovermap )משנה את כללי המשחק עם חקר אוטונומי מלא – רחפנים שמבצעים סריקה של אזור מוגדר ללא כל התערבות אנושית.

במקום שליטה ידנית רציפה, הרחפן פועל עצמאית בתוך קופסה תלת-ממדית מוגדרת מראש, ומתאים את מסלולו למכשולים ולשינויים סביבתיים – קפיצת מדרגה משמעותית לעומת מערכות רחפן מסורתיות שדורשות שליטה מתמדת.

היכולת לעבור במעברים צרים (עד 2.4 מטר בלבד!) מפחיתה בצורה דרמטית את הסיכון להתרסקויות או טעויות אנוש.

לדברי סטפן הרבר, מייסד שותף ומנהל האסטרטגיה של Emesent:

"הטכנולוגיה הזו מפחיתה את זמני ההשבתה, מעלה את רמת הבטיחות בכך שהיא שומרת על אנשי צוות הרחק מאזורים מסוכנים, ומאפשרת הטמעה מהירה כמעט ללא צורך בהכשרה."

עיבוד נתונים בזמן אמת

אחד היתרונות הבולטים של Hovermap הוא יכולת עיבוד הנתונים המובנית. בעוד מערכות מסורתיות דורשות העברת נתונים לפני עיבוד, Hovermap מאפשרת המחשה מיידית של הנתונים גם כשהרחפן עדיין תת-קרקעי.

המערכת מעבדת את נתוני ה-LiDAR, יוצרת ענן נקודות, ומאפשרת צפייה ישירה בתוצאה הסופית דרך אפליקציית Commander – פתרון שמאפשר החלטות בזמן אמת.

הכוח של הבינה המלאכותית

בעוד שיטות מדידה מסורתיות מסתמכות על שיקול דעת אנושי או טייסים מיומנים, Hovermap משתמשת באלגוריתמים של בינה מלאכותית כדי לזהות מכשולים, לשפר את מסלול הטיסה ולהשיג איסוף נתונים מדויק יותר – גם באזורים קשים לגישה.

התוצאה: מודל תלת־ממדי מדויק יותר של המכרה התת-קרקעי – בסיס אמין יותר להערכת משאבים, בדיקות גיאוטכניות וזיהוי סכנות.

התאמה רב-פלטפורמית

הוברמאפ Hovermap היא פלטפורמה גמישה במיוחד – ניתן להתקין אותה על רחפנים שונים, רובוטים קרקעיים ואפילו רכבים כמו LHD או משאיות, מבלי לשנות תהליכי עבודה קיימים.

"האוטונומיה המופעלת בבינה מלאכותית של Emesent היא מעבר לפתרונות רחפניים קיימים – שילוב של תפיסה מבוססת SLAM, קבלת החלטות בזמן אמת, וקלות שימוש", אומר הרבר.

השפעה מוכחת בשטח

לדברי פריד קנדול, מייסד שותף ומנהל טכנולוגיות ראשי ב-Emesent:

"מכרות שצמצמו את הצורך במדידה ידנית דיווחו על חיסכון של עד 500,000 דולר בשנה. זמן הסריקה והעיבוד קוצר ב-60–80%. צוותים נכנסים פחות לאזורים מסוכנים – ירידה של 40% בחשיפת צוותים לסיכון."

השיפור בבטיחות, הדיוק וחיסכון בזמן וכסף – כולם מדידים, וכל אלו מביאים ליכולת קבלת החלטות טובה ומהירה יותר.

לא רק מכרות

הפלטפורמה של Emesent, המשלבת AI, SLAM ו-LiDAR, כבר נמצאת בשימוש ביותר מ-200 מוקשים ברחבי העולם – אך הפוטנציאל שלה גדול הרבה יותר.

היא מתאימה גם לתחומי בדיקות תשתית, תגובה לאסונות, ביטחון, ערים חכמות ועוד – ופותחת עידן חדש של מדידה אוטונומית מדויקת, בטוחה ואפקטיבית.

"הפתרונות של Emesent הם לא רק קפיצה טכנולוגית – הם מגדירים את העתיד של תחומי המדידה והחישה החכמה", מסכם הרבר.

Comments


חזור >
bottom of page