מה נמצא בראש סדר העדיפויות בתחום הגיאו-מרחבי כיום?סקר התעשייה חושף שאיפות, תכניות השקעה וחזון לעתיד
- tom19533
- 16 במרץ
- זמן קריאה 2 דקות

קראו את הניתוח שלנו לתוצאות הסקר העדכני של 'GIM International', וגלו את השאיפות, תכניות ההשקעה והחזון לעתיד של אנשי המקצוע המובילים בתחום.
הסקר השנתי הפך למסורת חשובה, המאפשרת לנו לעקוב אחר ההתפתחויות בתחום הגיאו-מרחבי. בעוד ששינויים בין שנה לשנה עשויים להיראות קטנים, התבוננות לטווח ארוך חושפת מגמות טכנולוגיות וחברתיות המשפיעות על האבולוציה של התעשייה. דו"ח זה, המבוסס על סקר תעשיית הגיאו-מרחבי של GIM International לשנת 2025, בוחן את המגמות לטווח הארוך ונותן תמונה ברורה על עתיד התחום ועל חזונם של אנשי המדידה והמיפוי.
למרות חשיבותו המכרעת בכל תחומי החיים והעסקים, התחום הגיאו-מרחבי נותר לרוב סמוי מן העין, כמו מנוע הפועל מאחורי הקלעים. עם זאת, בשנים האחרונות, פתרונות איסוף הנתונים הפכו למתקדמים ונגישים יותר, מה שהביא לחשיפה רחבה יותר של נתונים גיאו-מרחביים כחלק מרכזי במגמות כגון תעשייה 4.0 ותעשייה 5.0.
זוכרים את הופעתם של כלי טיס בלתי מאוישים (רחפנים) לפני כעשור? בתחילה הם התקבלו בהתלהבות או בחשדנות. כיום, הם כלי עבודה סטנדרטי עבור מודדים, כאשר שילוב חיישני Lidar שדרג את יכולתם לאסוף נתונים מדויקים מן האוויר.
התפתחות חיישני Lidar השימוש הגובר בטכנולוגיות חישה מרחוק, במיוחד חיישני Lidar לרחפנים, הוכרז כמשמעותי ביותר בעשור האחרון (38.6%). טכנולוגיות נוספות שבלטו הן התפתחות GNSS (18.6%), שילוב בינה מלאכותית (AI) ולמידת מכונה עם נתונים גיאו-מרחביים (18.6%), והבשלת ענן ותשתיות תקשורת (17.1%).
בינה מלאכותית כגורם משנה-משחק הבינה המלאכותית היא הטכנולוגיה הבולטת ביותר, המשפרת משמעותית את איכות הנתונים, אוטומציה של תהליכי עיבוד ויכולת להפיק תובנות עמוקות יותר. 80% מהמשיבים צופים כי שילוב AI ולמידת מכונה יהווה את המגמה המשמעותית ביותר בשנים הקרובות.
הדחף לאוטומציה אוטומציה היא גורם מרכזי בהתפתחות התחום, כאשר כמחצית מהמשתתפים צופים התרחבות נוספת של מערכות אוטונומיות, שיפור איכות הנתונים והאצת האינטגרציה בין טכנולוגיות שונות.
סטנדרטים לאינטראופרביליות ו-IoT 43.4% מהמשיבים מדגישים את הצורך בסטנדרטים טובים יותר להחלפת נתונים בין מערכות, מה שיאפשר אינטגרציה חלקה יותר. בנוסף, התפתחות ה-IoT צפויה לאפשר יצירת מערכות מחוברות יותר עבור איסוף נתונים רציף.
אתגרים בתכנון הסביבה הבנויה השילוב של טכנולוגיות חדשות ישנה את תכנון הסביבה הבנויה, באמצעות מודלים דיגיטליים מתקדמים (digital twins) לניהול ערים ותשתיות בצורה יעילה.
מחסור בכוח אדם מקצועי המחסור בעובדים מיומנים נותר האתגר המרכזי (54.1%). קיים קושי בגיוס ובהכשרת הדור הבא, לצד הצורך להתמודד עם פערי ידע מול לקוחות והלחצים להוזלת מחירים שעלולים לפגוע באיכות.
להדביק את קצב החדשנות 47.9% מהמשיבים מתקשים לעמוד בקצב השינויים הטכנולוגיים, בעיקר חברות קטנות ואזורים עם מגבלות תקציביות ותשתיתיות.
השקעות בטכנולוגיה וכוח אדם רבים מתכננים להשקיע בתוכנות GIS (43.2%), כלי עיבוד נתונים (42.5%), רחפנים (38.4%), מערכות מיפוי ניידות (28.1%) ופתרונות ענן (26.7%). לצד זאת, 64.5% מתכננים השקעה בהכשרה פנימית ובשיתופי פעולה אקדמיים למשיכת כוח אדם חדש.
חזון להתקדמות המשיבים מציינים את חשיבות הגברת המודעות לתחום, חינוך ושיתופי פעולה חוצי-סקטורים. כמו כן מודגש הצורך לחגוג גם את העבודה השגרתית והחשובה, התומכת בהצלחות הגדולות.
סיכום למרות חוסר הוודאות הגיאופוליטי והאתגרים הסביבתיים, אנשי המקצוע נחושים להמשיך ולהשקיע בטכנולוגיה ובכוח האדם, על מנת לבנות תעשייה עמידה וחדשנית, המסוגלת להמשיך להציע פתרונות לאתגרים המורכבים הניצבים בפני העולם.
Comments