top of page
Abstract Lines

המשך קריאה

למה המשחקים שלכם נראים כל כך מציאותיים

  • tom19533
  • 10 באפר׳
  • זמן קריאה 3 דקות

Leica rtc360 in scene for game reality

טכנולוגיית סריקה בלייזר מובילה עידן חדש של ריאליזם במשחקי וידאו

משחקי וידאו מחזיקים ביכולת להעביר שחקנים לכל מקום. ממדבריות הקרח של סין העתיקה ב-"Black Myth: Wukong" של Game Science ועד לדיונות החול המהפנטות ב-"Forza Motorsport" של Turn Ten, ואפילו ליקומים רחוקים במיוחד בסאגות של Star Wars מבית EA.

הודות לטכנולוגיית סריקה תלת־ממדית בלייזר, המשחקים הופכים למציאותיים ומעמיקים יותר מאי פעם.

באמצעות לכידת מרכיבים מהעולם האמיתי – כמו טופוגרפיה של סביבות מגוונות, קנה המידה של מבנים ומבנים, והפרטים של מיליוני עצמים בגדלים שונים – סורקים בלייזר תלת־ממדיים אוספים מידע ברמת דיוק של מילימטרים.

סורקים אלה מספקים את אבני הבניין החיוניות למפתחי משחקים: הם מייעלים את תהליכי העבודה, מספקים מקורות אמינים להתייחסות, ומאפשרים לדמות תנועות מציאותיות.

להלן כמה מבטים מעמיקים אל מאחורי הקלעים של עולם פיתוח המשחקים – ואיך סורקי לייזר תלת־ממדיים מקרבים את הצוותים לנקודת היצירה המושלמת.


Leica BLK360 in scene for game reality

בניית נכסים: לסרוק ולהכניס

נכסים (Assets) במשחקים יכולים להיות כמעט כל דבר – מחפצים כמו נשקים, דרך צלילים, ועד לגאדג’טים שתיתקלו בהם תוך כדי חקירת שלבים בעולם המשחק.

כמות הנכסים שיכולה לאכלס סצנה אחת במשחק היא אדירה – החל מאלמנטים אחידים כמו שיחים ועצים, ועד ל”רעש” טכנולוגי בסיפורי מסע בין-כוכבים. תפקידם של המודליסטים הוא לפרק ולנתח איך נראה כל נכס.

באמצעות סורקים תלת־ממדיים כמו Leica BLK360, ניתן לסרוק עצמים או חללים, להעלות אותם למנוע המשחק הרצוי, ולעבוד ישירות על בסיס הנתונים שנאספו מהנכס הסרוק. זה מעניק למודליסטים יתרון בבניית נכסים בקנה מידה נכון וברמת פרטים מציאותית – בדיוק כפי שאנחנו מצפים כיום ממשחקים איכותיים.

חומרים מבוססי PBR: רפרנס בתוך המנוע

פרטים כמו קווים חדים בדשא גזום או מרקם של בד ניתן לדמות באמצעות נתוני סריקה תלת־ממדיים. מודליסטים משתמשים בנתונים אלה כדי לדמות חומרים במשחק, תוך שימוש ברפרנסים ישירים.

כאשר מוסיפים לנתונים אלה גם צילומים ווידאו, מתקבל ארגז כלים עשיר, המאפשר בחינה מעמיקה של נכסים מכל זווית.

היכולת להתקרב ולהתרחק כרצונם – תוך שמירה על רפרנס מהמציאות – מספקת לאומני התלת־ממד את כל הדרוש כדי לייצר פרטים מדויקים ומציאותיים ככל האפשר.


Leica BLK2GO  in scene for game reality

יצירת קופסה אפורה: סריקת סביבות

לא כל המשחקים האהובים עלינו מציאותיים במראה. לפעמים מדובר ברובוטים קופצים בין פורטלים, גנבים דמויי ראקון או שדונים עם טוניקה ירוקה.

אבל התנועה במשחק מבוססת על פיזיקה. קפיצות, ריצות, והחלקות – כל אלה מתאפשרים בזכות עיצוב שלבים קפדני.

באמצעות סריקת מבנים או חללים מהעולם האמיתי, מעצבי שלבים יכולים ליצור סביבות משחק מהימנות ומפורטות. סריקות של מבנים על סטים ירוקים מאפשרות לתכנן במדויק את האלמנטים בסביבה, כך שתתאים לתנועת דמויות.

עם סורקים כמו Leica BLK2GO, ניתן ללכת בתוך חלל, לסרוק אותו כולל פתחים, מסדרונות ומדרגות, ולהעלות את המידע למנוע המשחק לתכנון סביבת תנועה ודינמיקת שלב.

רמות סצנה: הדמיה מקדימה עם נתוני סריקה

באמצעות נתוני סריקה, צוותי פיתוח יכולים לקבל הצצה מוקדמת לסביבות המשחק. המחלקות השונות עפות בתוך נתוני הסריקה, ומסמנות נקודות ציון, אלמנטים בולטים וסצנות מרכזיות.

כולם יכולים לגשת למידע ולצפות בו כתצוגת מוקדמת של האפשרויות לתכנון רמות.

במקרים של סצנות קולנועיות, הסריקות מאפשרות לבמאי המשחק והצוותים הקולנועיים לבצע מעין “טיסות” בתוך העולם, לבחור זוויות צילום, ולתכנן את הקטעים בעלי ההשפעה הרגשית הגבוהה ביותר.

תיקוני צבע: נתונים תלת־ממדיים בצבע

לאחר גיבוש הקונספט, קביעת המראה והאווירה של המשחק יכולה להיות אתגר.

צבע הוא מהמרכיבים הראשונים שעולים לדיון – הוא קובע את האווירה והטון.

באמצעות סורקים מסדרת Leica Geosystems, ניתן להעלות נתוני סריקה צבעוניים ישירות למנוע המשחק. אמנים טכניים יכולים להתאים את צבעי הנכסים למה שקיים במציאות – במדויק.

טכנולוגיית לייזר תלת־ממדית מזינה את כל רשת היצירה של עולם פיתוח המשחקים – מאמני קונספט, דרך אמנים טכניים, מודליסטים, במאי אמנות ומובילי קריאייטיב. עם נתוני סריקה מהמציאות, כל אחד מחברי הצוות יכול לגשת למידע הדרוש לו כדי להוציא את המיטב מעבודתו.

Comments


חזור >
bottom of page