top of page
Abstract Lines

המשך קריאה

השוואת סורקי לייזר: Leica RTC360 מול BLK360 מהדור החדש


Leica RTC360 vs Leica BLK360

איזה סורק לייזר מתאים יותר לצרכים שלכם בלכידת מציאות בענף הבנייה? התשובה עשויה להפתיע אתכם.

ככל שפרויקטי הבנייה הופכים לגדולים ומורכבים יותר, חיוני להשתמש בכלים הנכונים כדי להבטיח עבודה יעילה ומדויקת. שני סורקי לייזר פופולריים בקרב אנשי מקצוע בתחום הבנייה הם Leica RTC360 והדור החדש של Leica BLK360.

ההבדלים הבולטים ביותר בין שני הסורקים הם במחיר ובגודל, כאשר ה-BLK360 החדש מציע אפשרות אטרקטיבית עבור קבלנים בעלי תקציב מוגבל המחפשים פתרון סריקת לייזר בפורמט קומפקטי. אך כפי שמסבירים קלייר ואנדר זווג מ-Leica Geosystems ו-מארק קינג מ-Multivista, הבחירה בסורק הנכון אינה תמיד כה פשוטה.

בסקירה זו, הם מציגים את היכולות המרכזיות, היתרונות והמגבלות של כל טכנולוגיה, כדי לעזור לכם לקבל החלטה מושכלת.


The RTC360 is a professional-grade laser scanner that captures high-resolution data with millimeter accuracy.

Leica RTC360 ו-BLK360 מהדור החדש: סקירה כללית

Leica RTC360

סורק הלייזר התלת-ממדי Leica RTC360 הוא פתרון מדויק, אמין ונייד המשלב חומרה ותוכנה מתקדמות. עם קצב לכידה של עד 2 מיליון נקודות בשנייה ומערכת הדמיה HDR מתקדמת, ניתן ליצור ענן נקודות צבעוני בפחות משתי דקות. הסורק מבצע רישום מוקדם אוטומטי של נתוני ענן הנקודות בשטח, ומאפשר בקרת איכות מהירה, שיפור הפרודוקטיביות וקבלת החלטות מושכלות באתר.

Leica BLK360 מהדור החדש

סורק הלייזר BLK360 החדש הוא אופציה מהירה שמתאימה במיוחד לפרויקטים קטנים ולחללים מוגבלים. הוא אינו מדויק כמו ה-RTC360, אך עדיין מסוגל להפיק סריקות איכותיות ומפורטות. הסורק קל לשימוש, נייד ומציע עיבוד נתונים מהיר, כמו גם יכולות הדמיה מצוינות.

"כאשר ה-RTC360 הושק ב-2018, הוא סימן קפיצת מדרגה משמעותית במהירות ובתפוקה," אומר מארק קינג. "כעת, עם ה-BLK360 החדש, המהירות מדהימה – הוא מבצע צילום וסריקה בו-זמנית, וביצועי הסריקות הבודדות שלו מהירים יותר מה-RTC360. עם זאת, ה-RTC360 עדיין נותר הסורק המרכזי שלנו, כיוון שהוא מאפשר לנו גמישות רבה יותר בהתאם לדרישות הלקוחות שלנו. אבל ל-BLK360 יש בהחלט מקום בשוק."

דיוק וטווח סריקה

"אחת השאלות הראשונות שצריך לשאול בבחירת סורק לייזר היא: מהי רמת הדיוק הדרושה?" אומר קלייר ואנדר זווג.

"האם אתם פועלים בטווח דיוק של 1/16 או 1/8 אינץ', או שאולי 1/4 או 1/2 אינץ' יספיקו? בנוסף, מהם דרישות הטווח שלכם ברוב הפרויקטים – האם אתם עובדים בטווח של 6 עד 9 מטרים או יותר לכיוון 18 עד 60 מטרים? השאלות האלו יסייעו לצמצם את האפשרויות ולבחור בטכנולוגיה המתאימה."

לדבריו, ה-RTC360 הוא סורק ברמה מקצועית שמתאים במיוחד לפרויקטים שדורשים דיוק גבוה, טווחים ארוכים וניתוח נתונים מתקדם. מנגד, ה-BLK360 הוא סורק ברמת כניסה, אידיאלי לפרויקטים קטנים יותר עם דרישות דיוק נמוכות יותר, אך מאפשר כניסה חלקה לעולם לכידת המציאות עם עבודה מהירה ונוחה.

מהירות עבודה

ה-BLK360 מהיר יותר מה-RTC360 בביצוע סריקה בודדת, אך הדבר אינו בהכרח מוביל להשלמת פרויקט מהירה יותר.

כיוון של-BLK360 יש טווח קצר יותר, ייתכן שיידרשו הגדרות רבות יותר במהלך הפרויקט כדי לאסוף את כל הנתונים הנדרשים, מה שמגדיל את זמן עיבוד הנתונים ואת העלויות הכוללות.

לעומת זאת, ה-RTC360 יכול לסרוק שטחים גדולים במהירות עם פחות הגדרות, מה שמוביל להשלמת פרויקטים מהירה יותר ולהפחתת עלויות תפעול.

"עלויות תפעול כוללות הן שיקול מרכזי בבחינת כל טכנולוגיה," מסביר קלייר. "למרות שה-BLK360 מהיר יותר בסריקות בודדות, הוא עלול להיות יקר יותר בפרויקטים רחבי היקף."


The BLK360 is faster than the RTC360 when it comes to capturing a single scan, but project size is an important consideration in the total cost of operation.

גמישות ויכולת התאמה

שני הסורקים ורסטיליים וניתנים לשימוש במגוון פרויקטים בענף הבנייה.

  • ה-BLK360 אידיאלי לפרויקטים קטנים כמו נכסים למגורים וחדרים מכניים צפופים, בהם יש צורך בפחות סריקות.

  • ה-RTC360 מתאים יותר לפרויקטים גדולים ומורכבים בזכות דיוק גבוה ומהירות לכידת נתונים מרשימה.

"יש לנו כ-40 סורקי לייזר בצי שלנו, ורובם המכריע הם RTC360," אומר מארק קינג. "זה הסוס העבודה שלנו. כאשר לקוח פונה אלינו בדרישה ללכוד נתוני ענן נקודות, לרוב ה-RTC360 יהיה הבחירה הטובה ביותר בזכות יכולתו לספק דיוק גבוה וצפיפות נתונים אופטימלית."

תנאי סביבה ותפעול

לעיתים, לכידת מציאות לפרויקטים חדשים דורשת עבודה בתנאי שטח קשים.

סורק הלייזר RTC360 בנוי לעבודה במגוון רחב של סביבות ועמיד בפני תנאי מזג אוויר קשים.

"אני מכיר מפעילים שהשתמשו ב-RTC360 בגשם, בשלג, ובתנאי חום וקור קיצוניים," אומר קלייר. "העדשות של ה-RTC360 סגורות, כך שאבק ולחות אינם מהווים בעיה. בנוסף, יש לו מערכת סינון לניקוי הנתונים כאשר מבצעים סריקות בגשם או שלג. מדובר בסורק עמיד במיוחד."

לעומת זאת, ה-BLK360 מוגבל יותר בתנאים סביבתיים קשים ודורש עבודה במצבים מבוקרים יותר.

פסק הדין: איזה סורק מתאים לכם?

לכל סורק יש יתרונות ומגבלות משלו.

  • ה-RTC360 הוא הבחירה הטובה ביותר לפרויקטים גדולים ומורכבים שדורשים דיוק גבוה ומהירות לכידת נתונים.

  • ה-BLK360 מהדור החדש מתאים לפרויקטים קטנים יותר, בהם יש פחות שטח סריקה ונדרש פתרון קומפקטי יותר.

עם זאת, במקרים רבים השילוב של שני הסורקים הוא הפתרון האופטימלי.

"שימוש ב-RTC360 ככוח עבודה מרכזי, יחד עם BLK360 ככלי משלים, מאפשר גמישות מירבית והרחבת היכולות הטכנולוגיות," אומר מארק קינג. "השילוב בין שתי הטכנולוגיות מעניק את היתרון הטוב ביותר מכל העולמות."

Comentarios


חזור >
bottom of page