top of page
Abstract Lines

המשך קריאה

אירוע חדשנות אטקס 2022

לאחר תקופה ממשוכת מדי שלא יכולנו להיפגש כולנו פנים מול פנים, החלטנו השנה לקיים את אירוע החדשנות 2022.

מטרת האירוע היתה להראות ללקוחות חדשים וקיימים את הטכנולוגיות החדשות ציוד מדידה, GPS והסורקים החדשים מבית לייקה.

האירוע עצמו התקיים באולם האירועים "וואלי" בכפר סבא, בהשתתפות מאות מלקוחותינו. סדר היום של האירוע היה מורכב מהרצאות של בכירי לייקה ומערך הסייבר הלאומי והדגמות במקום לאורך האירוע.


לאחר ארוחת בוקר קלה, נכנסו המבקרים לאולם ההרצאות, טל הדס - מנכ"ל אטקס, התחיל את היום עם דברי פתיחה וקבלת פנים לאורחים. "אני שמח ונרגש לפגוש את כולכם. אנחנו פה לתת מבט אל העתיד, לאן התעשייה שלנו מתקדמת וכיצד לא להישאר מאחור".


אורח הכבוד שלנו היה מר' קובי מנשה - רמ"ח הנחייה חטיבת ההגנה במערך הסייבר הלאומי, אשר החל את הרצאתו בסקירה קצרה על מערך הסייבר הלאומי ומטרותיו. קובי הסביר על שיבושי GNSS והסיבות לשיבושים אלו, "ישראל היא האזור בעל ההפרעות הגדול בעולם, עיקר ההפרעות נובעות מפעולות GPS כאשר נעשה שימוש בחוסמי GPS לצורך הגנה או התקפה".

כרגע אין פתרון טכנולוגי שיכול לפתור את נושא השיבושים ומגזרים רבים מושפעים משיבושים אלו.

קובי סיים את הרצאתו במספר משפטים על אטקס עצמה, "לכבוד היה לי להתארח כאן, מתחילת הקשר בנינו טל ואטקס היו שם כדי לעזור למערך הסייבר ואני בטוח שכך יהיה גם בעתיד".



מר' מארק קונקאנון - סגן נשיא Leica אזור אסיה, אפריקה והמזה"ת עלה על הבמה, הוא החל את דבריו בסקירה על אתגרים עתידיים של ישראל כמו בעיית האקלים וצמיחת האוכלוסיה בעיקר בערים.

"אני מאוד שמח להיות פה בישראל, אנחנו פה כדי ללמד על הטכנולוגיה המתקדמת ביותר, ולהראות כיצד טכנולוגיה זו יכולה לפתוח עבורכם הזדמנויות עסקיות חדשות".

איך לייקה יכולה לעזור במתן פתרונות לבעיות אלו?

איך הופכים ערים חכמות, רכב אוטונומי, תחבורה ציבורית ראויה ועוד למציאות?

התשובה לכך היא DATA, איפה שהעולם האמיתי והעולם הדיגיטלי נפגשים ויוצרים Digital Twins - רפליקה של דבר מציאותי שנוצר בצורה דיגיטלית.

טרנפורמציה דיגיטלית היא המענה! אפשר להטמיע וליישם טרנפורמציה זו להרבה מאוד תעשיות, לפי נתונים בידינו, במגזר הבנייה טרנפורמציה זו תייצר יעילות של 15% בתוצר וחיסכון של 6% בהשקה.


המשכנו ישירות להרצאה נוספת שהעבירו טל ומר' דירק ווסטרנברגר - מנהל אגף הסריקה באזור המזה"ת. השניים הציגו מוצרים חדשים בעולם המדידות המסורתי. "ה-DNA של לייקה מתחיל בפיתוח של מכשירי מדידה, בהתחלה אופטיים ובהמשך דיגיטליים. Leica משקיעה המון במחקר ופיתוח ולכן החברה מובילת שוק ומוצריה ידועים מסביב לעולם כאמינים, איכותיים, נוחים לשימוש ומוצרים שתוככנו לתחום המדידה".

הוסבר לקהל על תוכנת AutoHeight - חידוש בסדרת Flexline המאפשר למדוד את גובה המכשיר אוטומטית ובכך מבטל טעויות אנוש בעת הצבת המכשיר למדידה. הקהל קיבל הצצה לשני דיסטומטים:


  • טוטאל סיישן TS13 - מכשיר מעולה לעבודות יומיומיות

  • טוטאל סטיישן TS16 - ממשק משתמש משוכלל ופיצ'רים רבים

מיד לאחר מכן עברו הדוברים לדבר על המולטי סטיישן החדש ה-MS60, מכשיר שמשלב יכולות של טוטאל סטיישן רובוטי עם סורק. המכשיר יכול לסרוק בקצב נמוך יחסית (30 אלף נקודות לשנייה) אבל לפרויקט ביקורת הוא נהדר. אחד הפיצ'רים הכי חשובים של ה-MS60 זה ה-Inspection, אפליקציה מתאימה למנהרות ובדיקת התאמת המודל למבנה עצמו.

ה-AP20 AutoPole מקל על האתגרים על ידי מדידות עם מוט בהטיה (TILT), קריאות גובה אוטומטיות ומאפשר חיפוש מטרה ונעילה אוטומטית על המטרה/פריזמה.

דירק: "ככל שהעולם הופך להיות יותר "3D" כך דרוש שיתוף פעולה טכנולוגי מתאים, לכן פיתחנו את ה-GPS החדש שלנו:


  • מכשיר ה-GS18T: בזמן ההליכה, הדיגיטליזציה של ה-GPS ושל ה-IMU מתחילות לפעול. אין צורך בכיול בהוצאת המכשיר. יתרון גדול של מכשיר זה הוא הגנה מפני התמגנטות של כלים גדולים ובכך שומר על בטיחות המפעיל שעובד איתו.

  • מכשיר ה-GS18I: מבוסס על דגם ה-T אך בעל מצלמה, שילוב המצלמה עם ה-IMU מאפשר מדידה מהירה ומדוייקת יותר.

ההרצאה הסתיימה בהצגת שירות חדש בשם Smartnet - precise point positioning, דיוק של סנטימטר בכל מקום בעולם. השירות (PPP) עובד גם כאשר אין תקשורת GPS וכך אתם לא מפסידים נתונים, מדידות ועבודה.

לאחר הפסקת קפה, חזרנו להרצאה של ג'ודי סולטאן - מנהלת אגף הסריקה באטקס בנושא Reality Capture.


כשאומרים Reality Capture מתכוונים להיתוך של העולם הפיזי עם העולם הדיגיטלי. לייקה היא ספקית של פתרונות דיגיטלית ויצירת מציאות דיגיטלית לטובת שיפור קהילות. ג'ודי ציינה בפני הקהל שלאטקס יש מגוון רחב של סורקים שמתאימים לכל פרויקט ומשימה שהוא.


  • סורק RTC360 - המכשיר קיימת טכנולוגיה המבוססת על מצלמות חכמות בעלות עיבוד תמונה, כאשר מזיזים את הסורק הוא עוקב אחרי הנקודות ויודע לזהות את מיקומו החדש. טכנולוגיה זו נחשבת למוצלחת במיוחד ועברה גם לשאר הסורקים מבית לייקה.

  • סורק BLK360 - סורק קטן המאשפר מדידות פנים וחזיתות, השנה יצא דגם חדש ומשופר המייעל את עבודת השטח, מהיר יותר, בעל 5 מצלמות משופרות המשמשות גם ל-VIS וגם לתמונות פנורמיות, שיפור של 30% בדיוק וענן נקודות עשיר יותר. ל-BLK360 זכרון פנימי משופר (180GB) - הכל נשמר בו והעברת הנתונים מתבצעת באופן אוטומטי.

  • סורק BLK2GO - סורק נייד המאפשר לעשות סריקה תוך כדי תנועה. החיבור של ענן נקודות בתנועה מתקבל הודות ל-3 טכנולוגיות: IMU, Lidar SLAM, Visual SLAM. ה-BLK2GO מאפשר לראות ב"לייב" שהמודל שעשינו תקין.

  • סורק BLK2FLY - אותו ראש סורק כמו ה-BLK2GO, מאפשר להגיע לנישות שלא ניתן לראות מהקרקע.

  • סורק BLK ARC - סורק על גבי כלב רובוטי, מתאים לאזורים בו לאנשים לא מומלץ להיכנס פיזית (אזורים בעלי קרינה גבוהה לדוגמא).


ג'ודי המשיכה להרצאה נוספת הפעם בנוגע ל-Mobile Mapping, אז מה זה בעצם?

ובכן Mobile Mapping זו מערכת חדשה שכאשר יש לכם פרויקטים גדולים למפות, הטכנולוגיה מאפשרת לבנות מפות טופוגרפיות בעלות דיוק מאוד גבוה.

התוכנה שנבנתה מתוך חוויית משתמש, מאוד נוחה לשימוש, התוכנה מנחה את המשתמש בכל שלב מה צריך לעשות וכל שנותר הוא לעשות כדבריה. תחת Mobile Mapping יש לנו שני סורקים:


סורק TRK500 - בעל לידר אחד באמצע

סורק TRK700 - בעל שני לידרים בזוויות שונות במקביל


לאחר ההרצאות, הפתיעה אותנו חברת לייקה ונתנה פרס הוקרה לחברת אטקס על היותה המפיץ הטוב ביותר באזור המזרח התיכון לשנת 2022!


סיימנו את האירוע בארוחת צהריים מפנקת, נטוורקינג והדגמות נוספות על הסורקים השונים. זאת הזדמנות טובה להגיד לכל מי שהגיע והשתתף איתנו באירוע - תודה! ונתראה באירוע הבא.



Comments


חזור >
bottom of page